Hur gör du för att skaffa Coyote-böckerna digitalt?

Tidigare:

Fram till mars 2012 var det enkelt att ladda ner Coyote-böckerna på spanska. Det var bara att googla på namnet på en bok och så kunde man ladda ner den enkelt och smärtfritt, t ex från 4Shared. Det gick också att använda Miguel Muños Coyote-blogg och använda länkarna där. Men sedan uppstod problem! Filerna plockades bort från servrarna utan någon förklaring. Efter hand kunde man dock ladda ner tio böcker i taget från en del ställen men idag går heller inte det. Jag hann precis med det innan även den möjligheten togs bort. Det måste vara upphovsrättsskäl som har gjort att nedladdningsmöjligheterna har ändrats men det borde meddelas hur man kan skaffa filerna genom att betala för dem.

 

Om man googlar på Coyote-boktitlar får man dock lätt uppfattningen att böckerna finns på nätet bara man betalar för nerladdningen. Länkarna ligger nämligen kvar. Fast gå inte på den bluffen! Du kan betala flera hundra kronor men när du väl betalat får du beskedet att böckerna inte finns. Själv betalade jag några tior till FirstClass Download men då jag hade satt in pengarna med mitt kort fick jag reda på att inga Coyote-böcker fanns. Jag hörde av mig till deras support men fick bara nonsenssvar tillbaka. Då de tre dagarna som mitt medlemskap räckte var slut skrev jag till dem för att säga upp mitt abonnemang men eftersom mitt mail kom några timmar för sent fick jag automatiskt ett livstids medlemskap och några hundralappar drogs från mitt Visa-kort. Pengarna får jag inte tillbaka. Om jag skriver till dem, vilket jag gjorde, får jag bara nonsenssvar. Jag måste behålla mitt livstids medlemskap, som jag inte har någon användning av, men de har lurat till sig några hundralappar. Men de vill inte ha mer pengar i alla fall. Det är mycket humbug inom den här branschen. Jag reklamerade mitt medlemskap via Nordbanken men det är tveksamt om personalen på banken som fick hand om det ens begrep problemet. Att döma av det svar jag fick verkade det inte så.

 

Nu 2013 och framåt:

Jag blev glad för en tid sedan då jag upptäckte att de 20 första Coyote-böckerna i spansk originalversion finns på Pirate Bay. Man laddar ner en torrent och sedan är det enkelt att ladda ner böckerna 1-20.

Länken till denna torrent:  http://thepiratebay.se/torrent/7974724/Jose_Mallorqui_El_Coyote_001-020

 

Det finns gratis torrent-program på nätet, exempelvis BitTorrent och µTorrent, att använda. Fler torrents än för nerladdning av de 20 första kommer nog att läggas upp efter hand. Det är bara att hålla ögonen öppna och kontrollera då och då.

 

Uppdaterat

Jag har nu sett att 80 st böcker är uppladdade på nätet. Här nedan följer länkarna.

http://thepiratebay.sx/torrent/8126867/Jose_Mallorqui_El_Coyote_021-040

http://thepiratebay.sx/torrent/9113143/Jose_Mallorqui_El_Coyote_041-060

http://thepiratebay.sx/torrent/9113195/Jose_Mallorqui_El_Coyote_061-080

 

Digital version av böckerna är nödvändig för att kunna använda Google Översätt, vilket jag gjort. Någon svensk digital version finns tyvärr  inte, vad jag vet.

 

Längst upp på sidan     Till huvudsidan